Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Duitsland klaar voor nieuwe duik?

Het gaat de laatste tijd niet erg goed met de grotere Europese economieën…

Het is zelfs zo dat er met vrij grote zekerheid gezegd kan worden dat landen zoals Duitsland & Italië nu in een economische recessie verkeren!

De industriële productie in deze landen vertoont de laatste maanden een behoorlijke inkrimping en bevindt zich nu onder nul.

Dit betekent dat er nu sprake is van negatieve groei in dit specifieke segment.


Bovenstaande grafiek is eigendom van Zerohedge.

Volgens technisch analist Matt Müller is het een zeer goed idee om je portfolio voor een deeltje in te dekken door zijn thuisland te shorten.

En dat is Duitsland, ook een land dat momenteel last heeft van verzwakkende economische data.

Zo kan je nu bijvoorbeeld focussen op de landen waar de economie nog best goed draaien, zoals Amerika.

Müller is van mening dat een Long Amerika/Short Europa trade wel eens de juiste kon zijn voor de rest van dit jaar.

En nu zou het moment zijn om deze te starten, zo zou je volgens Müller kunnen afleiden van de volgende grafiek waarop je de Duitse DAX ziet…

De DAX-aandelenindex heeft een belangrijk steunniveau gebroken en lijkt zijn daling verder te willen zetten na een mislukte opwaartse uitbraak.

Duitsland lijkt dan ook de uitgelezen kandidaat voor een short positie de komende tijd.

Je kan deze trade uitvoeren door de iShares Core DAX ETF te shorten.

Je kan deze ETF vinden op de Duitse Xetra onder tickersymbool ‘EXS1’.

 

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.