Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Beleggingslegende spreekt zich uit over Amerikaanse aandelen

Er zijn verschillende namen in de beleggingsindustrie die bij velen tot de verbeelding spreken.

Zo ben je waarschijnlijk wel bekend met namen zoals Warren Buffett, Stanley Druckenmiller & Howard Marks.

Maar eentje die zijn strepen doorheen de afgelopen decennia toch ook zeker wel verdiend heeft is Paul Tudor Jones.

Jones heeft zijn faam in de beleggingswereld verkregen door o.a. de crash van 1987 correct te voorspellen.

En ook nu – meer dan 30 jaar later – komt Jones weer eens op de proppen met een voorspelling die je – zoals altijd – zeker niet mag missen.

Jones heeft deze week in een interview op CNBC laten weten dat hij erg positief is voor Amerikaanse aandelen gedurende de rest van het jaar.

Volgens hem is nu de euforie waar spraken van was in het begin van vorig jaar van de baan geveegd.

Zo is dus het té positieve sentiment dat we toentertijd zagen ondertussen grotendeels gereset.

De Amerikaanse beurzen zouden het volgens Jones niet alleen goed gaan doen in absolute termen, maar ook relatief gezien tegenover andere landen!

Als je jouw posities hebt afgebouwd tijdens de afgelopen donkere & bange periode dan is het nu misschien wel de tijd om rechtsomkeer te maken.

Amerika is dus ‘the place to be’ voor de rest van het jaar, aldus Jones.

Voor zij die de algemene trend willen bespelen is er de volgende index-ETF:

De Vanguard Funds Plc S&P500 ETF, dit op de beurs verhandelbaar fonds kan je vinden op de LSE onder tickersymbool ‘VUSD’.

Natuurlijk kan je ook zelf je eigen favoriete Amerikaanse aandelen aankopen!

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

 

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.