skip to Main Content

Update Novo Resources, Gatling Exploration en Galway Metals

Ik kan natuurlijk niet ieder nieuwtje van commentaar voorzien, maar het leek me wel interessant om even een update te geven van de grootste posities in mijn portefeuille.

Laten we maar beginnen met Novo Resources (ticker NVO), een positie die ik donderdag nog flink heb uitgebreid.

https://twitter.com/maartenverheyen/status/1116365956333355008

Novo is net zoals De Grey Mining actief in de Pilbara en die laatste is al een paar dagen geschorst op de Australische beurs in afwachtingen van … “materiële exploratieresultaten”.

Als De Grey goed nieuws heeft, zal dat sowieso positief afstralen op Novo aangezien deze laatste landrechten bezit over heel de regio.

Bovendien gaf Novo een heel boeiende presentatie op de CD Fund Day van Willem Middelkoop.

Enfin, ik moet maar afgaan op de notities van mensen die aanwezig waren. Zelf heb ik helaas last-minute moeten afzeggen.

Maar Quinton Hennigh heeft voor het eerst cijfers genoemd over de productiekosten van de diverse projecten.

Hij schat de AISC (all-in sustaining cost) voor Comet Well en Beatons Creek op $500 tot $700 per ounce en voor Egina op amper $300.

Novo had eerder al bewezen dat er massa’s goud aanwezig is in de Pilbara, maar de vraag was of dat goud ook winstgevend gemijnd kan worden.

Quinton Hennigh geeft nu zelf aan dat het bedrijf een “cash flow monster” kan worden.

De bekende mijnondernemer Keith Baron was ook aanwezig en hij stelde het nog een stuk scherper dan dat: “Egina is fantastisch … dit gebied kan spotgoedkoop gemijnd worden. Ik weet hoeveel geld je kan verdienen met deze dingen. Het is alsof je een bank bezit”

Probleem is dat de markt niet meer opkijkt van dit soort uitspraken.

Quinton Hennigh heeft de reputatie om veel te beloven en weinig te leveren. Hij erkent dat ook en zou vanaf nu het omgekeerde gaan doen zodat hij de markt positief kan verrassen.

Als hij daadwerkelijk conservatief is met zijn inschattingen van de productiekosten, verwacht ik grootste dingen van Novo.

Een eerste idee daarvan krijgen we wanneer het bedrijf resultaten heeft van de “trial minings” in Egina.

Gatling Exploration (ticker GTR) is eveneens een versnelling hoger geschakeld.

Er kwam een nieuwe CEO, het boorprogramma werd eindelijk aangevat en vooraleer men de eerste resultaten daarvan heeft, werd prompt het landgebied met de helft uitgebreid.

Gatling heeft bovendien twee nieuwe leden toegevoegd aan de Raad van Bestuur. Twee kerels met een achtergrond in financiën en mergers & acquistions. 

Gatling lijkt echt wel iets op het spoor te zijn en de markt houdt daar geen rekening mee.

Ach, de markt houdt niet ééns rekening met de 1 miljoen ounces die reeds gevonden werden.

De huidige market cap bedraagt amper $15,5 miljoen en daarvan wordt $10 miljoen gedekt door cash.

Heel het bedrijf wordt gewaardeerd op amper $5,5 miljoen en daarvoor krijg je 1 miljoen ounces in de grond én een realistische kans op een verdere uitbreiding van deze ontdekking.

Veel goedkoper dan dit vind je ze niet. Mocht je er toch ééntje tegenkomen, mail het mij gerust door. Dit soort investeringen koop ik met de ogen dicht.

Galway Metals (ticker GWM) heeft vlotjes $3 miljoen opgehaald tegen heel gunstige voorwaarden. De plaatsing gebeurde namelijk boven de beurskoers en er werden geen warrants uitgedeeld.

Zoiets zie je tegenwoordig niet vaak en het geeft aan dat investeerders staan te drummen om in te stappen.

Back To Top

2-3x per week een gratis beurstip in je mailbox?

(49.938 beleggers gingen je reeds voor)

Gratis boek: het eindspel van ons financieel systeem

Maarten Verheyen waarschuwde zijn lezers voor de crisis in 2008, is ervan overtuigd dat het huidige systeem gedoemd is om te mislukken en vreest dat de eindfase zeer dichtbij is nu.

Wat kan je doen om je vermogen te beschermen als het huidige systeem tegen de rotsen knalt?

Hoe kan je vermijden dat je uit het oog van de storm blijft?

Dat en veel meer ontdek je in het ebook dat Maarten gratis voor je beschikbaar heeft.